Ink - Changzhou longxin Машини Co, Ltd

мастило

Мастило е еден вид на паста мешавина на пигменти, врзивни средства (смола масла), адитиви како што се разредувач и течен парафин дисперзии. Тоа може да се печатени на широк спектар на материјали како што се картон, хартија, метал фолија, пластика, метал, кожа преку печатарска преса. Формите на овие супстрат материјали може да се рамни, цилиндрични, итн И составот на мастило зависи од методот на печатење и материјалот на подлогата.

Според видот на печатење плоча. Мастило може да се подели во 4 видови:

  1.Lithographic печатење со мастило

Тоа е општо име на различни мастила се погодни за литографски печатење. На површината на литографија во суштина се во авион. површина од шемата на е oleophilic и не-шемата на површина е хидрофилна. Печатење се базира на принципот дека маслото и водата се одвратат едни со други. Затоа, литографски мастило мора да има отпорност на вода. Заеднички литографски печатење со мастило, вклучувајќи офсет печатење со мастило, висок сјај офсет мастило, смолести офсет мастило, веб-заситеност офсет мастило, лист хранети офсет мастило, четири бои се процесираат офсет мастило, брзо сет офсет мастило, офсет калај печатење со мастило, стерилизација отпорност офсет калај печатење со мастило и collotype печатење со мастило.

 dcfs

  2.Letterpress мастило

Тоа е општо име на различни мастила се користат во методите Јасеновац печатење. Тоа главно, вклучувајќи мастилата се користат во книги, весници, слики, сметки, итн карактеристика на Јасеновац мастило е дека дел од мастило печатење плоча е издаден од делот без мастило. Заеднички Јасеновац мастило вклучувајќи Јасеновац мастило за печатење, Јасеновац мастило боја, ротирачки Јасеновац мастило за печатење, ротирачки Јасеновац вести мастило, боја ротациони Јасеновац вести мастило, бакар плоча печатење со мастило, Јасеновац печатење со мастило за пластични филмови и флексо печатење со мастило.

 sfecsg1

  3.Gravure печатење со мастило

Тоа е општо име на различни мастила се користат во методите gravure печатење. При печатење, на вградни модел областа на плочата е потпишан тогаш одвај далеку мастило од областа на не-шема. Тоа може да се подели во врежани gravure мастило и фотографски gravure мастило. Заеднички gravure печатење со мастило, вклучувајќи меки пакување мастило, мастило цигари завиткување и пакување печатење со мастило.

 fcesg1

  4.Mesh печатење со мастило

Тоа е општо име на различни мастила се користат во мрежа методи печатење и широко се користи во текстилната печатење, печатење на пластични, метални печатење, печатење керамика, стакло печатење, печатење на електронски производи и лотарија печатење, итн Вкупната мрежа, вклучувајќи екран печатење со мастило на хартија за печатење со мастило , пластични екран печатење со мастило, ткаенина екран печатење со мастило, стакло екран печатење со мастило, керамички екран печатење со мастило, мастило растворувач Сам сушење, итн

 sdcfsegse

Changzhou Longxin има соработувано со многу познати домашни и странски производство мастило вклучувајќи TOYO мастило, DIC мастило, DUBUIT мастило и така натаму. Нашата машина се извезуваат во САД, Бразил, Индија, Русија, Јапонија, Кореја, Сингапур, Југоисточна Азија и во други земји и региони, ужива висок углед од сите сфери на животот. Longxin свој почесен потпретседател единица на Здружението Кинески мастило и секогаш е лидер на иновации и револуција во оваа индустрија. Покрај тоа, ние можеме да дизајнираме и обнова на целата линија на производи со една машина во согласност со барањето на клиентите. Ние ќе обезбеди најдобар квалитет и услуга за вас.

Препорачај опремата за производство на мастило: ДС серија Тенок прецизни три ролери мелница, YS серија хидраулични три ролери мелница, WSJ серија хоризонтална внатрешна ладење мелница целосна функција мушка, WSD серија брзо песок проток мелница, WSS серија хоризонтална песок мелница, WSK серија висок вискозитет Тенок мелница разноврсна перла

Линија на производот: Високо-ефикасен производ линија мастило, gravure мастило автоматска линија на производи, висок вискозитет мастило (офсет, УВ офсет, свила печатење) продуктната линија


WhatsApp Online Chat !